Meie tegemised

Soe salat sealiha ning köögiviljadega

Pruunista sealiharibad kuumal panni, maitsesta meelepäraste maitseainetega. Tõsta kõrvale. Viska pannile lusikatäis seesamiseemneid, tükeldatud virsik, punast sibulat, hiina kapsast. Kuumuta kiirelt läbi, kuniks kapsas on pehmenenud, kuid siiski kergelt krõmps. Maitsesta sojakastme  ning nt tšillikastme või tšilliõliga. Lisa juurde eelnevalt pruunistatud sealiharibad. Viimistle maitse endale meeldivate maitsetega, serveerimisel nirista peale kaste. Kaste sega kokku jogurtist ja tilgast sidrunimahlast. Lõpetuseks hakitud roheline sibul.

Grillitud puuviljad

Vali välja endale meeldivad puuviljad. Hästi sobivad banaan, virsik, nektariin, pirn. Mugav on grillimiseks kasutada fooliumist küpsetusalust, aga võid kasutada ka tavapärast fooliumi. Banaani võid küpsetada ka ilma fooliumite, siis jäta banaanile koor peale. Poolita puuviljad ja lao grillile, kas siis fooliumiga või ilma. Puista peale fariinsuhkrut, kaneeli, vaniljesuhkrut. Et lõpptulemus poleks liialt magus ja imal, piserda peale ka sidrunimahla. Serveerimisel nirista peale šokolaadi- või karamellikastet, mõnda hapukat moosi. Eriti hästi sobib ka jäätisepall. 

Mulgipuder 

Koori kartulid, poolita, pane hautamisnõu põhja. Peale odrakruup. Eelnev leotamine pole vajalik. Kõige peale tükeldatud soolapeekon, eriti hea, kui leiad kamaraga peekoni. Viimasena vett nii palju, et kõik on peaaegu vee all. Kuna soolapeekonist tuleb soola, siis lõpp maitsestamine alles valminuna. Hautamisnõule kaas peale ja tandoori. Kaks tundi võib muretult hautada. Peale seda tambid läbi, et kõik kartul oleks puder ning kogu kraam seguneks. Maitse ja vajadusel lisa soola. Eraldi võid serveerimiseks karamelliseerida sibulaid.

Kõige lihtsam ühepajatoit

Võta võimalikult suur hautamisnõu, mis tandoori mahub, sest head asja tahad ikka palju!

Tükelda kapsas, kartul, porgand, sibul. Lisa ka mõnusalt rasvase peekoni tükid. Lisa pisut õli ja maitsesta omale meelepäraste maitseainetega. Sega kõik läbi, kaas peale ja ahju. Vett ei ole vaja lisada! Valmimine võtab aega umbes 45 minutit, segada ei ole vahepeal vaja. Sega läbi ja hakka sööma!

Lõhepakid

Keeda mõni kartul. Lõika fooliumist umbes 20×20 cm tükid. Suru kartul nt tassiga laiaks. Lõika suvikõrvitsast õhukesed pikkupidi viilud, maitsesta ning säti kartulile. Lõika lõhefileest (võib vabalt olla ka forell) sobivad tükid, eemalda nahk, maitsesta soola, pipra, sidrunimahlaga ning aseta suvikõrvitsale. Maitsesta kogu kuhi veel soolaga, nirista pisut õli peale ning paki foolium pealt kokku. Küpseta ahjus restil umbes 30 minutit. Lisaks võid kasutada just endale meeldivaid köögivilju, miks mitte katsetada ka mõne puuvilja lisamist.